Let love rule

Posted on Posted in Refleksjoner om livet

“I don’t know the question, but sex is definitely the answer.”
― Woody Allen

Jeg er en polyamorøs mann som har valgt å ha en samboer. Dama er skeiv, men har altså valgt å henge med en mann. Jeg har kompiser som liker andre menn. Jeg har venninner som liker andre damer. Og jeg har de rundt meg som er altetende, og de som kanskje ikke engang er så opptatt av kjønn som konsept i det hele tatt. Jeg har de rundt meg som har valgt å ikke ha partnere i det hele tatt. Jeg har venner i forhold som drar på swingers-party sammen. Jeg har de som drar på tantriske events og deler sin kjærlighet i større grupper. Jeg har venner som har hatt lite seksuell erfaring og de som er omtrent halvveis til fire-sifra.

I vår skrev jeg en oppgave på nettopp dette med tiltrekning og hjerneaktivitet. Kort fortalt og uten å bruke masse tekniske ord, så er det slik at hjernen… den lyser opp når den ser noen den liker. Og det skjer i forkant av våre bevisste tanker og meninger om saken. If you like, you like. #blodibamsen (eller muslingen).

Det er ikke noe du kan bestemme deg for, uansett om du skriver en kontrakt med en partner, om du blir skjelt ut av samfunnet, om den lokale religionen sier det er feil – eller hva enn. Sånn sett tjener ikke disse eksterne faktorene til noe annet enn skam, fortrengning og skyldfølelse for noe som skjer uansett. Man kan like godt begynne å dømme folk for å bli sultne. Eneste konsekvens av slikt  er å stanse atferd, “inhibere med prefrontale mekanismer” (nøøørd) – følelsene og det som hører med suser rundt der likevel.

Så jeg sier heller “drop the act”, og begynn å digge at det finnes så mange varianter. Vi er her noen år på denne steinklumpen, og det minste vi kan gjøre er å spre litt sex&løv og ta vel imot alle de variantene av slik utfoldelse som finnes (gitt samtykkende voksne osv – ikke ta det til et mørkt sted!). Det gjør livet betraktelig mer interessant for alle involverte, ass. Og ikke minst blir folk mindre uptight, noe jeg ser som en svært positiv greie!

I dag er det Pride-parade, og jeg går bak Psykologforeningens banner (hurra for første året vi er med!). Jeg vet folk går av mange grunner og med mange forskjellige fokus. Men for min del er det jævla enkelt: jeg går fordi folk skal få lov til å elske, både i fysisk og poetisk form, akkurat den (eller de) de vil.

Cue Lenny Kravitz:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *