Verdens Verste Salgsbrev

Posted on Posted in Coaching, Innovation and Creativity, Leadership, Refleksjoner om livet

salesman

For noen dager siden satt jeg på kafé med min kompis, og psykolog extraordinaire, Jonas. Det vi kort sagt ble enige om, var hvor rå vi var og hvor formidable kursene våre er. Faktisk var den åpenbare konklusjonen av alle burde melde seg på disse uten av vi sa noe om dem. Når man stiller med slike dimensjoner av renspikket awesomeness, så sier det seg selv at folk bør komme trekkende uten videre seremoni.

Og for å være ærlig, så er det pokker ikke langt fra hvordan jeg føler rundt The Arts. Faktisk gikk jeg rundt i dag og hang opp plakater for Insight og følte meg mye som en gatetrekkende prostituert. Her sitter man med et produkt som per definisjon skaper fete transformasjoner i hver deltager, og så står jeg på den lokale Kiwin og setter tegnestifter i en A4-reklame som skal henge ved siden av “Billi vask av læilihet”. Måtte gudene sørge for at ingen ser meg er jeg står med luen godt nedtrukket og venter til ingen ser meg før jeg fort og diskré drar min reklame ut av sekken.

Så dette har det altså kommet til for å fylle de resterende seks plassene på vårens galskap… I et samfunn som tydeligvis er så overfylt av selvutviklingspakker, er det å projisere frem vår uovertrufne genialitet en utfordring. Kanskje neste steg blir et av disse amerikanske salgsbrevene hvor jeg over drøye 10 sider forklarer med kontinuerlig munndiaré hvordan akkurat det vi driver med kommer til å gi deg enorme rikdommer, heite partnere (i flertall, ja), perfekte kjønnsorganer og luksusvilla på en strand i Karibien. Alt uten å måtte gå utenfor huset eller endre noe som helst, så klart. Det ligger jo i nyttårsforsettets natur, egentlig.

Og hey, kanskje det er det som er utfordringen og det som skiller oss ut fra mengden av kurs der ute: vi er villige til å hale sannheten din ut av rektumet ditt om vi må, og utfordrer nådeløst til både indre og ytre endring for å faktisk få det du ønsker. Det er jo det folk ser ut til å ville aller minst i hele verden, egentlig: å ta de heavy avgjørelsene, fikse sine issues (som ingen selvsagt har) og få det de faktisk ønsker til å skje. Som Jonas også poengterte: transformasjon er vondt – det suger å vokse. Det vi egentlig vil høre er at vi kan fortsette i samme tralten, men få et par gøyale verktøy som gjør at vi plutselig blir jævla positive og ekstatiske uten større innsats.

Vel, om du tilfeldigvis ikke lever i en eller annen total virkelighetsfjern verden, så drar vi igang i mars. Og du kan slenge en mail til meg på jakob@insightconsulting.no om du er hypp. I mellomtiden får jeg spikre opp noen flere plakater sammen med mine medpolakker som vasker leiligheter, og se om vi får ferdig teamet til oppstart.

Namaste, homies.

2 thoughts on “Verdens Verste Salgsbrev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *